• [SGCA221B-05G15] SGCA, Zawór do płynów chłodząco-smarujących, sterowany pneumatycznie

Kod producenta: SGCA221B-05G15

SGCA, Zawór do płynów chłodząco-smarujących, sterowany pneumatycznie

743.33
szt. Do przechowalni
Wysyłka do 5 tygodni
Cena przesyłki 18.45
Odbiór osobisty 0
Kurier 18.45
Dostępność Dostępny - wymaga potwierdzenia
Zostaw telefon

Dzięki zwiększeniu wydajności cięcia obróbka przy dużych prędkościach staje się obecnie trendem. Jedną wadą tego podejścia jest potrzeba zwiększonego przepływu chłodziwa wymagającego dodatkowego zużycia energii. Dzięki dużemu doświadczeniu w dziedzinie oszczędzania energii, inżynierom R&D z firmy SMC, czołowym światowym ekspertom ds. automatyki, udało się wprowadzić zawór do płynów chłodzących z serii SGC, zgodny z CE i RoHS.Ze względu na zgarniacz, uszczelnienie, kanał smarowy i inne zalety okres eksploatacji zaworu wynosi 5 milionów cykli, co dowiedzione zostało w odpowiednich testach. Zużycie energii zostało zredukowane nawet o 92%, a natężenie przepływu wzrosło o 20-30% w porównaniu z obecnym zakresem VNC. Dalsze cechy konstrukcyjne obejmują wprowadzenie wbudowanego magnesu, który umożliwia zamontowanie czujników umożliwiających sprawdzenie, czy zawór jest otwarty czy zamknięty.Bieżąca seria SGC może być zamówiona w trzech wielkościach korpusu, dla współczynników Kv odpowiednio 5,5, 10,1 i 15,7 oraz w opcji normalnie zamkniętej lub normalnie otwartej. Dostępne są również trzy specyfikacje zakresu ciśnień, i 4 rożne rozmiary przyłączy (typu Rc, G, NPT lub NPTF).

Serie: 2 (SGC200).

Valve Type.: 1 (Normalnie zamknięty)

Materiał uszczelnienia: B (FKM).

Zakres ciśnienia: 05 (0 do 0.5 MPa)

Gwint: G (G (ISO1179)).

Wielkość przyłączy: 15 (1/2).

Miejsce montażu wspornika: Bez wspornika

Czujnik położenia: Bez czujników (bez magnesu)

Długość kabla: 0,5 m (lub bez gdy nie wybrano czujników)

Ilość: 2 szt. (lub 0 gdy nie wybrano czujników)

Dokumentacja online producenta

Opis produktu na stronie producenta

CZAS REALIZACJI

Uwaga! Termin realizacji może ulec zmianie. Więcej informacji >>>


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie